Skrivet: 3 April, 2018

Ekologiska och världsberömda tevarumärket English Tea Shop blir ännu grönare! Företaget gör om sin mest sålda teförpackning i en strävan mot att bli världens mest hållbara varumärke. 

English Tea Shop som är ett världsberömt, ekologiskt tevarumärke från Sri Lanka planerar nu en stor förändring vad gäller teets förpackningar. Syftet är att göra produkten mer ekologisk och hållbar med målet att använda så lite plast och icke förnybara källor som möjligt. Förändringen gäller till att börja med English Tea Shops teaskar med 20st individuellt förpackade tepåsar. Lyckligtvis innebär inte förändringen någon skillnad vad gäller det exklusiva utseende som varumärket är känt för. Kvaliteten består såväl vad gäller innehåll som utseende. Förändringen kommer att ske löpande under 2018.

English Tea Shop satsar på att bli det mest hållbara varumärket i världen och förändringen som nu görs är ett steg närmre målet. Företaget spenderar över 325 ton förpackningsmaterial varje år och har alltid sett till att materialet är återvinningsbart. Det som företaget nu planerar för är att förpackningsmaterialet delvis också görs om och kommer från hållbara källor, en viktig skillnad enligt English Tea Shop. Materialet måste vara biologiskt nedbrytbart i största möjliga mån i en strävan om att göra allt material helt och hållet komposterbart. Processen tar tid och kan inte ske för snabbt eftersom English Tea Shop också behöver se till att försörja dess småskaliga leverantörer som är beroende av materielleveransen till ett stort företag som ETS. Tillsammans arbetar man för att slutligen kunna leverera en fullständigt ekologisk och hållbar produkt genom hela tillverkningsprocessen, från skörd till färdig produkt.

GASTRONOMILEVERANTÖREN AB

  • Varukorgen

  • Underkategori:

Assign a menu in the Left Menu options.