Rostad Tomatsoppa med French Toast

En själsvärmande soppa perfekt för en mysig vinterkväll, med NoMU One-for-All-krydda

Soppan
1,5kg mogna tomater
2 msk olivolja
1 lök, hackad
3 mediumstora morätter, hackade
1 selleri, hackad
1 liter kokt vatten
2 msk buljong i 1 liter vatten
Salt
1 msk socker
Färsk basilika att garnera med

Osttoast
200g av din favoritost (Tallegio, Buffalo Mozzarella, Gruyere)
8 brödskivor
2 ägg från frigående höns
1/4 dl grädde
NoMU One for All-krydda
Salt
Olja att steka i
2 msk smör

Värm ugnen till 180 grader.

Halvera tomaterna och ta bort kärnan. Placera tomater på en bakplåt, ringla över olivolja och krydda med havssalt. Rosta i 20-30 minuter tills tomaterna har mjuknat, släppt sina juicer och är något karamelliserat. (Om någon skinn har förkolnat för mycket, ta helt enkelt bort dem och kasta.)

Värm olivolja i en gryta och fräs löken morötter och sellerin i en kastrull tills dessa mjuknat (dock ej brynt). Tillsätt rostade tomater och beredda grönsaksbuljong och koka upp. Sänk värmen, krydda med salt, tillsätt socker efter smak och låt sjuda i 20 minuter. Du kan lämna soppa som är eller så kan du överföra den till en mixer och mixa tills slät. Garnera med basilika strax före servering.

För att göra french toast, göra 4 smörgåsar med massor av ost i mellan. I en platt skål, vispa ihop ägg, grädde och salt.. Doppa smörgåsar i äggsmeten vrida att belägga båda sidor väl. Hetta upp olivolja och smör i en tjockbottnad kastrull på medelvärme och försiktigt stek smörgåsarna tills osten har smält och brödet är härligt gyllenbrun på båda sidor. Skär in soldater och servera genast med en skål med varm tröstande soppa.

Publicerad: 2016-10-25

Stokes Chili Jam Toast

Brie on Toast with Chilli Jam

Vad du behöver:

Två skivor rostat knaprigt bröd
Krämig brieost
Stokes Chilli Jam


Rosta brödet så det är varmt och fördela den skivade brieosten på brödet (kan in i ugn någon minut så att osten blir mjuk och varm). Lägg på Stokes CHILI JAM och njut med ett glas rött framför brasan i vintertid!

Publicerad: 2013-10-23