Storbritannien/ English Tea Shop


English Tea Shop älskar verkligen att göra te! Det är av denna anledning som de gjort detta till sitt livslånga utmaning, att utveckla och ta fram den bästa möjliga tekoppen till hela världen. De söker ständigt efter ännu finare och mer smakfulla ingredienser, och tar hjälp av experter inom teindustrin för att ständigt göra sina produkter bättre.

English Tea Shop är beläget i hjärtat av Sri Lanka. Från Sri Lanka produceras en stor del av olika tesorter vi finner runtom i världen. Från år 1869 har det odlats te på Sri Lanka. I slutet på 1800-talet köpte Sir Thomas Lipton teplantager i England, skapade ett eget varumärke och började att exportera te till England. Förr var Sri Lanka en stor kaffeproducent men efter att kaffeplantagerna förstörts av sjukdomar började man att istället odla te.

English Tea Shop har en uppsjö tesorter av allt ifrån traditionella English Breakfast och Earl Grey, till härliga blandningar av citrongräs, ingefära och citrus.
Grundaren till English Tea Shop hade varit i tebranschen i över 30 år då han kände ett behov av att utveckla branschen och satsa högre. Behovet av starkare smakupplevelser fick honom till att starta varumärket som idag återfinns i stora delar av världen, och som är erkända för sitt fantastiska te och vackra förpackningar.

Leverantörens hemsida:
English Tea Shop