Frankrike/ Ets Fallot


Ets Fallot är en berömd senapstillverkare från Beaune i Frankrike. I hjärtat av Bourgogne i Frankrike ligger denna vackra stad, ett center för produktion av klassisk dijonsenap och fantastiska viner. Ets Fallot har producerat fransk dijonsenap sedan 1840. I Beaune finns också ett unikt senapsmuseum där man som turist kan se hur dijonsenap tillverkades både förr och idag.

Fallot Mustard Mill är ett familjeföretag och drivs fortfarande av den nya generationens medlemmar. För att hela tiden sträva efter att bli bättre har företaget satsat mycket på att försöka vinna utmärkelser för deras kvalitet. Bland annat har de blivit certifierade av IFS (International Food Standard).

Trots att Ets Fallot exporterar till stora delar av världen har de bevarat många traditionella metoder för produktion. De arbetar också mycket för att bli ett hållbart företag där avfallet sorteras och de återvinner mycket själva av material inom företaget.

Idag arbetar Marc Désarménien, barnbarn till Edmond Fallot, som ägare till företaget och till hans hjälp tjugo stycken andra medarbetare för att säkerställa kvaliteten.