Frankrike/ Andresy Confiture
I utkanten av Paris hittar vi en av Frankrikes mest kända tillverkare av högklassig marmelad , Andrésy Confitures, med flera välkända nationella och internationella varumärken. Marmeladen kokas på klassiskt vis i koppargrytor med ca 50 kg frukt och rörsocker per kokning. Marmeladen får på så vis en naturlig smak och färg som lämnar fabriken med jämn och högklassig kvalitet.

Andresy Confiture som verksamhet sträcker sig tillbaka 50 år i tiden. Under efterkrigstiden började Andrésy att att tillverka sylt och marmelad i hushållets kök och sålde i såkallade ”confituriers”. Denna tid markerade en era när kvinnor började att arbeta utanför hemmet! Idag anställer Andrésy fortfarande främst kvinnor och arbetar mycket för att kvinnor ska komma ut på arbetsmarknaden.

Andresy drivs av samma familj sedan start men har utökat personalen enormt då de har fem olika fabriker där marmeladen tillverkas i idag. Varför de har olika fabriker beror på det geografiska läge av Andrésy, då företaget är beläget vid korsningen av flera stora floder.

Idag drivs företaget av Laure Devos tillsammans med sin far Gerard Cassan som verkligen ger företaget anda och karaktär av deras passion för verksamheten och familjen.

Leverantörens hemsida:
Andresy Confiture