Frankrike/ La Tourangelle
Franska La Tourangelle, baserade i Saumur i Pay de la Loire i Frankrike är en av de få återstående fabriker som fortfarande utvinner olja på ett hantverksmässigt sätt. Huilerie Croix Verte, som fabriken heter, och varumärket La Tourangelle, har ett gott rykte av matälskare världen runt. Specialiserade på nötoljor sedan 1800-talet.

La Tourangelles oljor är naturliga och prisbelönade, och pressas i traditionella kvarnar för högsta kvalitet och en rustik smak. Skapandet av Huilerie Croix Verte olja härstammar från slutet av 1800-talet, när herr och fru Bechet och Morillon hittade en liten kvarn som drogs av en häst. Företaget som då ägde kvarnen var egentligen en producent av mutterolja i den lilla staden Saumur men Huillere Croix Verte fick lov att köpa den. De började då att producera olja och med denna anspråkslösa start har nu företaget blivit en aktör vi idag finner i delikatess- och specialbutiker runt om i världen. La Tourangelle ägs nu av familjen Kohlmeyer med en passion för kvalitetsoljor och entreprenörskap.


Prisbelönade naturliga oljor från Frankrike pressade i traditionella kvarnar för högsta kvalitet och för en rustik smak.

Besök hemsidan: http://latourangelle.com/