Sydafrika/ Walters

Walters är ett sydafrikanskt företag som startades av Gilly- och Taffy Walters. Man och fru Walters tvingades sälja deras blom- och teträdgård när Taffy blev allvarligt sjuk. Medan Taffy var behandling började Gilly att sälja hembakat bröd och andra goda produkter på den lokala marknaden i Pietermaritzburg.

På bondmarknaden träffade Gilly Chris Duigan som var en konsertpianist som började att hålla kvällar under klassiska musikens tecken i deras hem. Chris spelade piano och bjöd in kända musiker från hela världen medan Gilly serverade gästerna med godsaker från familjens egna kök. Det var under en av dessa konserter, 1999, som Gilly bestämde sig för att göra egen nougat, inspirerad från en fransk liten receptbok. Till en början gick det inte alls bra och Gilly säger själv att:

- My first batch was a disaster. I had to keep it in the fridge to make it stop running on the floor!

Gilly bestämde sig trots flera misslyckanden och med stöd från familj och vänner att ta fram den godaste nougaten i världen. De nästkommande 6 månaderna tog hon fram ett perfekt recept som hon började att sälja på den lokala marknaden. Ryktet spred sig och butiker började att ta in produkten. Taffy fick mycket att göra och spenderade hela nätter med att skära fina nougatbitar.

Walters idag har blivit en av världens största exportörer av nougat. På fabriken börjar de varje morgon med att sjunga en sång och be. Idag ligger fabriken på en farm "in the Midlands of KwaZulu-Natal där hela familjen Walters arbetar tillsammans med frygt 60 anställda.

Trots att de är betydligt större idag handtillverkas fortfarande nougaten och de tar aldrig genvägar i produktionen.

Walters är en naturlig produkt med inga tillsatser och inga genvägar!