Inte långt ifrån Nordvästra Skåne där GastronomiLeverantören har sitt säte, hittar vi en leverantör som producerar en mycket spännande produkt:

Chips – gjorda på handplockad tång.

 

SEA MAN

Vi talar om vår granne Danmark där den mindre tillverkaren Sea Man har skapat ett unikt varumärke. Grundaren Heine Max Olsen är en sjöman och dykare ända in i märgen och har valt att kombinera sin passion för havet med sin andra passion – mat. Tillsammans med några vänner bestämde Heine sig för att ta vara på vad det skandinaviska vattnet har att erbjuda och började därefter producera tångchips. Heine själv dyker efter tången som används i chipsen för att säkerställa att det alltid är färsk dansk tång som hans produkt skapas på.

VAD ÄR TÅNGCHIPS?

Tångchips är en kombination av tång och spirulina, en sorts mikroalger som innehåller en mängd näringsrika ämnen. Spirulina-alger är också bra för att rena kroppen från gifter tack sina antioxidanter. Till denna kombination tillsätts en liten del potatis och ris för att ge chipsen den där extra fylligheten. Dessa produkter mixas och handfriteras för att till slut skapa de unika tångchipsen.

Utöver själva processen har Heine och hans vänner dessutom valt att smaksätta chipsen med smaker helt tagna från de danska vattnen. Just nu erbjuder Sea Man tre olika smaker: Hummer & Paprika, Bläckfisk & Peppar och Havssalt

Smakerna hummer & paprika samt bläckfisk & peppar kommer från danska havsvatten. Inget går till spillo då Heines vänner själva fiskar upp hummern och bläckfisken. Havssalt kallas för ”West Coast Sea Salt” och hänvisar till att saltet likaså kommer från den danska västkusten..

Vad passar de till?

Tack vare sin unika utformning och smak passar chipsen utmärkt till tapas, speciellt med havstema. Kombinera med Löjrom, tonfiskröra, med lite creme fraiche eller bara ät dem som de är.

Miljötänk

Sea Man är otroligt miljödrivna och har alltid som mål att göra den minsta inverkan på miljön som möjligt. I led med detta arbetar de aktivt för att skapa en chipspåse som även den skall göras av 100% tång. Utöver sitt egna miljötänk stödjer även Sea Man den danska organisationen Plastic Change. De är en organisation som arbetar med att utbilda, öka vetskapen samt aktivt åka på expeditioner för att rena världens hav från plastavfall. En del av Sea Mans vinst går direkt till föreningen.

För den som vill testa på något nytt & spännande rekommenderar vi starkt Sea Man: Produkten är 100% ekologisk och bjuder speciellt de som älskar havets delikatesser på en fantastisk smakupplevelse!

Sea Mans produkter finns att beställa hos GastronomiLeverantören.

0
Din varukorg