• 1 fläskfilé (cirka 500g)
  • 1 paket nudlar (lo mein, soba, eller risnudlar). Tillagas enl. förpackningsanvisningarna.
  • Matlagningsolja efter behov (solrosolja, rapsolja).

Marinaden:

  • En halv flaska Stubb’s Pork Marinade
  • 4 vitlöksklyftor, grovhackade
  • 1 matsked färsk riven ingefära eller en halv matsked torkat ingefärspulver
  • 2 lime

Sås:

  • 2,4 dl jordnötssmör
  • 1 ½ matsked sojasås eller efter smak
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk farinsocker eller efter smak
  • 3 vitlöksklyftor, malda
  • 1 matsked färsk riven ingefära eller en halv matsked torkat ingefärspulver
  • 1-2 matskedar sesamolja eller efter smak
  • 2 lime
  • 1,2dl vatten
  • Sriracha eller annat het sås efter smak (valfritt)

Garnityr:

  • 100g osaltade rostade jordnötter
  • 3 salladslökar, skivade

Så här gör du:

  1. Blanda Stubb’s Pork Marinade tillsammans med vitlök, ingefära och lime i en stor bunke eller i en förslutningsbar påse. Lägg i fläskfilén och låt den ligga i några timmar eller över natten i kylen.
  2. När du är redo att börja laga maten, förvärm ugnen till 225 grader och lägg aluminiumfolie i botten på en ugnsform.
  3. Ta ut fläskfilen från marinaden och torka av med papper. Behåll den överflödiga marinaden.
  4. Värm upp en stekpanna över medium värme och tillsätt tillräckligt med matlagningsolja för att täcka botten av pannan. När oljan hettat upp lägger du i fläskfilén och tillagar var sida i minst 2 minuter för att få en fin brun yta på kanten.
  5. Ta av köttet från pannan och placera på bakplåten. Häll över den överblivna marinaden och låt tillagas i ugnen i 18-23 minuter eller tills den tjockaste filén har en innertemperatur på 62-65 grader.
  6. Låt köttet vila i 5 minuter före servering.
  7. Under tiden som du gör detta kan du tillaga nudlarna enligt förpackningens anvisningar. Häll av i durkslag och lägg tillbaka i kastrullen. Tillsätt lite olja så nudlarna inte fastnar i varandra eller i kastrullen.
  8. För att göra jordnötssåsen blandar du samman jordnötssmöret, sojasås, vitvinvinäger, socker, vitlök, ingefära, sesamolja, limejuice , vatten och sriracha ( om du valt att att använda het sås) i en bunke. Vispa upp såsen eller blanda i en matberedare. Tillsätt socker, limejuice, sesamolja eller het sås efter smak.
  9. Medan köttet vilar slänger du samman nudlarna med såsen, rostade jordnötter och salladslök och blandar.
  10. Separera nudlarna i fyra skålar, toppa med fläskfile och garnera med överbliven sås, jordnötter och skivad salladslök.

Rätten kan serveras kall, varm eller rumstempererad. Smaklig måltid!