För fiskpinnarna:

  • Vegetabilisk olja eller spray
  • 4,5 dl kärnmjölk
  • 500g Svärdfisk eller alaskan halibut (hälleflundra) skivade i remsor cirka 1,5cm tjocka och 8cm långa.
  • 350g finriven parmesan
  • 170g ströbröd
  • 60g majsmjöl
  • 4 matskedar Stubb’s Chicken Spice Rub
  • 1 krm salt

För såsen:

  • 2,5dl Crème Fraiche
  • 2 ½ Msk grovkornig senap
  • 2 maskedar finhackad rödlök
  • 2 tsk torkad kapris
  • 1 krm salt

Så här gör du:

  1. Placera ugnsgallret i mitten av ugnen och förvärm ugnen till 200 grader.
  2. Pensla/spraya en bakplåt med vegetabilisk olja (rapsolja osv) och sätt åt sidan.
  3. Häll i kärnmjölken i en stor bunke och tillsätt 2 teskedar Stubb’s Chicken Spice Rub. Lägg sedan i fisk-remsorna, rör om tills fisken är heltäckt och låt stå i 20 minuter.
  4. I en medelstor skål/bunke rör du ned parmesan, strröbröd, majsmjöl, 2 matskedar Stubb’s Chicken Spice rub och salt.
  5. Ta upp fisken från kärnmjölken och låt den droppa av tillbaka ner i mjölkbunken.
  6. täck fisken med ströbrödsmixen tills de blir helt täckta.
  7. Lägg upp fisken i ett led på plåten och sätt in i ugnen.
  8. Låt fisken tillagas i 15-20 minuter, eller tills en blir gyllenbrun och frasig.
  9. Ta ut plåten och låt stå en liten stund. Lägg sedan upp på serveringsfat.
  10. För dippen: kombinera crème fraiche, senap, rödlök, kapris och salt i en bunke och blanda runt.