För fiskpinnarna:
- Vegetabilisk olja eller spray
- 4,5 dl kärnmjölk
- 500g Svärdfisk eller alaskan halibut (hälleflundra) skivade i remsor cirka 1,5cm tjocka och 8cm långa.
- 350g finriven parmesan
- 170g ströbröd
- 60g majsmjöl
- 4 matskedar Stubb’s Chicken Spice Rub
- 1 krm salt
För såsen:
- 2,5dl Crème Fraiche
- 2 ½ Msk grovkornig senap
- 2 maskedar finhackad rödlök
- 2 tsk torkad kapris
- 1 krm salt
Så här gör du:
- Placera ugnsgallret i mitten av ugnen och förvärm ugnen till 200 grader.
- Pensla/spraya en bakplåt med vegetabilisk olja (rapsolja osv) och sätt åt sidan.
- Häll i kärnmjölken i en stor bunke och tillsätt 2 teskedar Stubb’s Chicken Spice Rub. Lägg sedan i fisk-remsorna, rör om tills fisken är heltäckt och låt stå i 20 minuter.
- I en medelstor skål/bunke rör du ned parmesan, strröbröd, majsmjöl, 2 matskedar Stubb’s Chicken Spice rub och salt.
- Ta upp fisken från kärnmjölken och låt den droppa av tillbaka ner i mjölkbunken.
- täck fisken med ströbrödsmixen tills de blir helt täckta.
- Lägg upp fisken i ett led på plåten och sätt in i ugnen.
- Låt fisken tillagas i 15-20 minuter, eller tills en blir gyllenbrun och frasig.
- Ta ut plåten och låt stå en liten stund. Lägg sedan upp på serveringsfat.
- För dippen: kombinera crème fraiche, senap, rödlök, kapris och salt i en bunke och blanda runt.