STÄNG

HANDLA OM OSS UPPTÄCK BLI ÅTERFÖRSÄLJARE KONTAKT

STÄNG

KATALOGER & BLANKETTER PROFIL ORDERHISTORIK LOGGA UT
×

Upptäck och inspireras av god smak från GastronomiLeverantören!

Sök!
Generic filters
Kategorier
Recept

Stubb’s Patty Melt

Ett läckert och lite mer ovanligt alternativ till en klassisk burgare! Är du ett fan av amerikansk texas-style cooking så kommer du känna dig hemma med dessa smakfulla Patty Melts – Stubb’s style!

Stubbs Patty Melt

(Recept för 8 pers)

Detta behöver du:

 • 2 gula lökar
 •  Osaltat smör,efter behov
 • 500g blandfärs
 • 6cl Stubbs Original BBQ-sås ( eller vilken som du än gillar från Stubb’s), samt extra sås för topping.
 • Salt och peppar, efter behag
 • Rökt cheddarost i skivor, efter behag
 • 8 skivor surdegsbröd eller rågbröd
 • Pickles för topping eller garnityr.

Produkter som ingår:

Så gör du:

 1. Skär lökarna på hälften, skala och skär dem sedan i tunna skivor. Värm upp en wok-panna över medium värme och lägg i 2 matskedar smör i pannan. När smöret smält lägger du i löken och rör om tills löken är helt täckt av smält smör.
 2. Rör om lite då och då och låt löken tillagas i 15-20 minuter tills löken blir gyllenbrun i färgen. Sänk värmen gradvis så du inte bränner fast löken. Ställ löken sedan åt sidan.
 3. Lägg färsen i en bunke. Häll på BBQ-såsen och lägg i en stor nypa salt & peppar.
 4. Mixa ordentligt och dela sedan upp i 4 bollar. Forma dessa bollar till ovalformade biffar (så det passar brödet).
 5. Värm upp en panna över medium värme och tillsätt en liten del matlagningsolja i pannan. Lägg i biffarna när oljan börjat hetta upp och tillaga i cirka 2-3 minuter per sida (det gör inte så mycket om de inte är helt genomstekta då vi kommer fortsätta tillaga den senare).
 6.  Ta nu bröden och smöra dem på en sida av varje skiva. På fyra av skivorna lägger du på osten (och pickles om du vill ha det). På de andra 4 skivorna lägger du på den karamelliserade löken och sedan ovanpå det lägger du biffarna. Lägg sedan till sist på skivan med osten.
 7. Värm nu igen upp en stekpanna eller gjutjärnspanna över medel värme. När pannan blivit varm så lägger du i dina mackor ( så många du får plats med åt gången). Pressa ned med en stekspade på toppen så du får en jämn stekyta.
 8. Tillaga mackorna i cirka 1-2 minuter till dess att brödet blir gyllenbrunt och vänd sedan och upprepa på andra sidan. Ta av mackorna från pannan när osten smält. Gör samma för alla övriga mackor du har kvar.
 9. Låt de tillagade mackorna vila någon minut och dela dem sedan på häften.
 10. Servera.


0
Din varukorg