STÄNG

HANDLA RECEPT FILMER FILMER BLI ÅTERFÖRSÄLJARE OM FÖRETAGET KONTAKT

STÄNG

KATALOGER & BLANKETTER PROFIL ORDERHISTORIK LOGGA UT
×

Upptäck och inspireras av god smak från GastronomiLeverantören!

Sök!
Generic filters
Typ av mat:
Typ av Måltid
Nyckelord:

Mackies Kycklinggratäng

Originalrecept av: Mackies
Vi har toppat med Mackie's Mature Cheddar & Onionchips, men om du har en annan favoritsmak så använd den istället!
Tillagningstid 45 minuter
Måltid Huvudrätt
Kök Skotskt
Portioner 4 pers

Utrustning

  • Ugn

Ingredienser
  

  • 1 st Hel grillad kyckling (ca 1,5kg)
  • 2 st Broccoli-huvud (delade i buketter)
  • 1 150g Påse Mackies Mature Cheddar & Onion Chips
  • 300 ml Vispgrädde
  • 500 ml Kycklingbuljong
  • 75 g Riven cheddarost
  • 50 g Smör
  • 50 g Mjöl
  • 1 msk currypulver
  • 2 msk Hackad Persilja

Instruktioner
 

Tillagning:

  • Dela upp kycklingen i stora bitar, ta bort ben och skinn och placera bitarna i en stor ugnsfast form.
    1 st Hel grillad kyckling (ca 1,5kg)
  • Koka broccolin i saltat vatten i 2 minuter, kyl sedan under rinnandekallt vatten tills det svalnat. Låt rinna av väl och blanda sedan broccolibuketterna med kycklingbitarna i formen.
    2 st Broccoli-huvud (delade i buketter)
  • Smält smöret i en kastrull, tillsätt currypulver och mjöl och rör om till en jämn smet. Tillsätt buljongen långsamt, rör om för att undvika klumpar, sätt tillbaka på värmen och koka upp, rör om hela tiden tills såsen tjocknar. Avsluta med att tillsätta grädde, persilja samt salt och peppar eftersmak.
    300 ml Vispgrädde, 500 ml Kycklingbuljong, 50 g Smör, 50 g Mjöl, 1 msk currypulver, 2 msk Hackad Persilja
  • Häll såsen över kyckling och broccoli och toppa med cheddar och krossade Mackie’s-chipsen.
    75 g Riven cheddarost, 1 150g Påse Mackies Mature Cheddar & Onion Chips
  • Gratinera i ugn vid 180 ° C i 20-25 minuter tills den är gyllenbrun, bubblande och utsökt.
  • Servera med bakad potatis och sallad.

Produkt/er som ingår:


0
Din varukorg