STÄNG

HANDLA RECEPT FILMER FILMER BLI ÅTERFÖRSÄLJARE OM FÖRETAGET KONTAKT

STÄNG

KATALOGER & BLANKETTER PROFIL ORDERHISTORIK LOGGA UT
×

Upptäck och inspireras av god smak från GastronomiLeverantören!

Sök!
Generic filters
Typ av mat:
Typ av Måltid
Nyckelord:

Tagliata med tryffel

Originalrecept av: Savini Tartufi
Tagliata är en klassisk italiensk grillrätt som innefattar skivat grillat nötkött, gärna i kombination medsallad och parmesan – fullända denna rätt med Savinis läckra tryffeltillbehör!
Relaterade nyckelord Savini Tartufi, Tagliata, Tryffel
Tillagningstid 10 minuter
Måltid Huvudrätt
Kök Italienskt
Portioner 4 pers

Utrustning

  • Grill (går även bra att steka om så önskas)

Ingredienser
  

  • 500-750 g Styckbit av nöt eller färdigskivat. Chianina är varmt rekommenderat.
  • Olivolja Extra virgin
  • 1 frp skivad tryffel
  • Tryffelsalt

Instruktioner
 

  • Tänd grillen och förbered för grillning med direkt värme ,cirka 180-200°.
  • Precis när du satt igång grillen så smörj den lätt med ett torkpapper fuktat med olivolja.
  • När grillen nått sin idealtemperatur, grilla din köttbit över direktvärme på bägge sidor – håll koll på innertemperaturen för önskad tillagning på köttet.
  • När köttet är färdiggrillat, ta av från grillen och strö över tryffelsaltet efter smak.
  • Låt köttet vila en liten stund och skär sedan upp köttet diagonalt i skivor.
  • Toppa av med lite olivolja.
  • Lägg tryffelskivorna ovanpå och servera med exempelvis ruccola, riven parmesan, sallad och tomat.
  • Låt väl smakas!

0
Din varukorg