Tillbaka till receptsidan
Mrs Darlington
Citroncurd-kakor i långpanna
Originalrecept från Mrs Darlington. Detta recept har konverterats och översatts till svenska av GastronomiLeverantören.
Typ av kök:
Engelskt
Måltidstyp:
Dessert

Ingredienser:
- För kakorna:
- 225 g Smör
- 2.5 dl Socker
- 4.5 dl Mjöl (självjäsande)
- 2 tsk bakpulver
- 4 st ägg (stora)
- 4 msk mjölk
- Rivet skal av 2 citroner
- För glasyr:
- 5 dl florsocker
- Citronsaft (från cirka 1 citron)
- 6 msk Mrs Darlington’s Legendary Lemon Curd
Instruktioner
- 1Lägg alla ingredienser till kakan i en stor skål och vispa tills smeten är jämn och väl blandad.
- 2Häll smeten i en långpanna och jämna försiktigt ut ytan med en slickepott. Grädda i ugnen i 35-40 minuter på 160ºC / Varmluft 140ºC , eller tills kakan lossnar något från kanterna och fjädrar tillbaka när du trycker lätt i mitten.
- 3Låt kakan svalna i formen.
- 4Häll under tiden lemon curd i en engångsspritspåse och klipp ett litet hål i spetsen.
- 5Sikta florsockret i en skål, tillsätt citronsaften och rör om tills glasyren är slät och bredbar. Tillsätt mer citronsaft om den är för tjock eller mer florsocker om den är för tunn.
- 6Häll glasyren över kakan och bred ut den försiktigt mot kanterna med en liten palettkniv.
- 7Spritsa parallella linjer av lemon curd tvärs över kakan, med ungefär 2 cm mellanrum.
- 8För att skapa ett lätt zigzag-mönster, dra spetsen av en cocktailpinne eller en kniv genom linjerna i motsatt riktning. Arbeta snabbt innan glasyren stelnar.
- 9Tips! Låt glasyren stelna helt innan du skär bort kanterna och delar kakan i 21 bitar.
Länkade Produkter
