Tillbaka till receptsidan
La Tourangelle
Flankstek & räkor med asiatisk sesammarinad
En perfekt BBQ-kombination: saftig flankstek och räkor med en smakrik asiatisk marinad med rostad sesamolja, fisksås, vinäger och sesamfrön.
Originalrecept från La Tourangelle. Detta recept har konverterats och översatts till svenska av GastronomiLeverantören.
Typ av kök:
Asiatiskt
Måltidstyp:
Huvudrätt
Receptanteckningar:
För en vegetarisk variant kan du marinera tofu och grönsaker på samma sätt.

Ingredienser:
- flankstek
- råa räkor, skalade
- sockerärtor
- La Tourangelle Sesamolja (till marinad och pensling)
- 1 msk fisksås
- 1 tsk ostronsås
- 1 tsk sojasås
- 1 msk risvinsvinäger
- 1 tsk lätt rostade sesamfrön (svarta eller vita)
- 2 st salladslökar, hackade
- nymalen svartpeppar och salt efter smak
Instruktioner
- 1Skölj kött, räkor och sockerärtor. Lägg i separata skålar.
- 2Ringla rikligt med rostad sesamolja över varje skål och blanda runt.
- 3I en separat skål, blanda fisksås, ostronsås, sojasås, risvinsvinäger, sesamfrön och salladslök.
- 4Häll marinaden över köttet. Gör ny marinad för ärtorna och ytterligare en för räkorna.
- 5Täck skålarna och ställ i kylskåp i minst 1 timme (upp till 6 timmar för mer smak).
- 6Trä upp allt på spett.
- 7Grilla tills ytan fått grillränder och kött samt räkor är genomstekta.
Länkade Produkter
