Tillbaka till receptsidan
Ets Fallot
Kycklingfrikassé med Fallot Dijonsenap och Dragon
En klassisk fransk kycklingrätt där saftiga kycklingbitar tillagas långsamt i buljong och får en krämig sås med dijonsenap och dragon. Perfekt att servera med ris, potatis eller ett gott bröd.
Originalrecept från Ets Fallot. Detta recept har konverterats och översatts till svenska av GastronomiLeverantören.
Typ av kök:
Franskt
Måltidstyp:
Huvudrätt
Receptanteckningar:
Servera gärna med potatis, ris eller ett gott lantbröd att suga upp såsen med.

Ingredienser:
- 1,2 kg hel kyckling, styckad i bitar
- 30 g vetemjöl
- 80 g smör
- 100 g små steklökar eller pärllök
- 2 dl kycklingbuljong
- färska blandade örter (t.ex. timjan, persilja, lagerblad)
- 1 dl vispgrädde
- 2 msk Ets Fallot Dijonsenap dragon
- färsk hackad dragon
- salt och peppar
Instruktioner
- 1Stycka kycklingen i mindre delar om det inte redan är gjort. Krydda med salt och peppar och vänd bitarna i mjöl.
- 2Bryn kycklingen i smör i en stor gryta tills bitarna fått fin färg.
- 3Tillsätt steklöken och fräs ytterligare några minuter.
- 4Häll i kycklingbuljongen och lägg i örterna. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda under lock i ca 35 minuter.
- 5Plocka upp kyckling och lök och håll varmt. Sila om du vill ha en slät sås.
- 6Låt såsen koka utan lock tills den reducerats något.
- 7Tillsätt grädde och senap. Koka upp igen och smaka av med salt och peppar.
- 8Häll såsen över kycklingen och strö över färsk hackad dragon. Servera genast.
Länkade Produkter
