Tillbaka till receptsidan
Mrs Darlington
Peach Melba
Peach Melba uppfanns år 1893 av den franske kocken Auguste Escoffier för att hedra den australiensiska sångerskan Nellie Melba. Här är Mrs Darlingtons tolkning av denna klassiska sommarefterrätt – hoppas du gillar den!
Originalrecept från Mrs Darlington. Detta recept har konverterats och översatts till svenska av GastronomiLeverantören.
Typ av kök:
Engelskt
Måltidstyp:
Dessert
Receptanteckningar:
Kan stå kylt innan servering (cirka 5 timmar)

Ingredienser:
- 140 g Mascarpone
- d dl Grekisk yoghurt - naturell
- 3 msk florsocker - siktat
- Några droppar vaniljextrakt
- 3 dl vispgrädde
- ½ Burk Mrs Darlington's Peach Melba marmelad (ersätter hallonmarmelad)
- 3 st Persikor, varje persika skuren i 8 skivor
- 150 g Hallon
- 1.5 msk rostade, hackade hasselnötter
- Biscotti eller amarettikex – till servering
Instruktioner
- 1Lägg mascarpone, yoghurt, florsocker och vaniljextrakt i en stor skål.
- 2Vispa med en ballongvisp tills smeten är slät. Häll i grädden och vispa igen tills blandningen precis håller sin form.
- 3Lägg ett lager peach melba marmelad i botten av 6 serveringsglas.
- 4Toppa med en del av gräddblandningen, följt av 4 persikoskivor, några hallon och lite mer marmelad.
- 5Upprepa med ett till lager av gräddblandningen.
- 6Strö över de rostade hasselnötterna och toppa varje glas med ett hallon.
- 7Servera direkt eller ställ i kylskåp i upp till 5 timmar.
- 8Servera med biscotti eller amarettikex vid sidan av.
Länkade Produkter
