400gPärlcouscous(En större form av couscous där grynen har storleken och formen av små pärlor.)
5clBelberry Mangovinäger
För chutneyn:
1dlOlivolja
2gspiskummin
2gkorianderfrön
200gPurjolök
200gMango
1dlBelberry Mangovinäger
Instruktioner
Förberedelser:
Börja med att koka upp pärlcouscous på låg värme. Följ anvisningarna på förpackningen.
400 g Pärlcouscous
Skölj och hacka purjolöken.
200 g Purjolök
Tärna mangon i bitar.
200 g Mango
Chutney:
Medan couscousen kokas, Hetta upp lite olivolja i en stekpanna, lägg i kryddorna och stek purjolöken (spara lite purjolök för garnering) på hög värme tills den fått fin konstistens.
2 g spiskummin, 2 g korianderfrön, 200 g Purjolök
Sänk värmen och lägg i mangon och mangovinägern. Låt sjuda i 10 minuter med lock på.
200 g Mango, 1 dl Belberry Mangovinäger
Räkorna:
Hetta upp en stekpanna/grillpanna med olivolja, och lägg i baharat-kryddblandningen.
10 g Baharat kryddblandning, 2 dl Olivolja
Lägg i räkorna och rör runt så de blandas med kryddorna. Tillaga tills räkorna blivit krispiga och fått fin färg.
24 st Jätteräkor
Häll av vattnet från couscousen som bör vara färdig vid det här laget. Spola snabbt under ljummet vatten och lägg tillbaka i kastrullen. Couscousen skall fortfarande vara ljummen.
Blanda i cirka ½ dl olivolja och mangovinägern med couscousen.
5 cl Belberry Mangovinäger
Uppläggning:
Lägg upp couscousblandningen på önskad servis och fördela ut chutneyn över den. lägg sedan på räkor i önskad mängd och garnera med färsk koriander och lite purjolök.