Go Back Email Link

Apelsinglaserad Anka med Endiver

Originalrecept av: Belberry
Tillagningstid 45 minuter
Portioner 4 pers

Utrustning

  • Stekpanna
  • Ugn

Ingredienser
  

  • 4 st Ankbröst 160g/st (utan skinn)
  • 8 st Endiver
  • 2,4 dl Belberry Picklade Apelsiner från Andalusien
  • Svartpeppar malen
  • Flingsalt havssalt
  • Färsk koriander

Instruktioner
 

Förberedelser:

  • Sätt igång ugnen på 160 grader.
  • Dela Endiverna på mitten.
    8 st Endiver

Ankbrösten

  • Hetta upp en stekpanna. Gör ett snitt längst den feta kanten på ankbröstet och krydda med peppar och havssalt (efter smak).
    4 st Ankbröst 160g/st (utan skinn), Svartpeppar malen, Flingsalt havssalt, Färsk koriander
  • Stek den feta biten först. Stek sedan 2 minuter per sida.
  • Ta av ankbrösten och häll över spadet från de picklade apelsinerna. Sätt sedan in ankbrösten i ugnen tills de fått fin färg och är genomstekta.
  • Medan ankbrösten är i ugnen, använd samma stekpanna för att steka upp de halva endiverna tills de fått en gyllenbrun yta..
    8 st Endiver
  • Häll av fettet som ansamlats och lägg upp de picklade apelsinklyftorna tillsammans med resten av spadet med endiverna.
    2,4 dl Belberry Picklade Apelsiner från Andalusien
  • Lägg på ett lock och låt koka upp.
  • Ta av endiverna och apelsinerna från pannan.

Frivilligt steg:

  • När du tagit ur endiver och apelsiner,gör en reduktion på vätskorna i pannan för en fantastiskt välsmakande sås.

Presentation:

  • Arrangera skivor av ankbröst på ett serveringsfat och lägg endiverna mellan - avsluta med att strö ut apelsinklyftorna runt ankbrösten och endiverna.
  • Låt väl smaka.