Go Back Email Link

Romanesco Tabbouleh med Belberry Grön Gurka & Lime-vinäger

Originalrecept av: Belberry
Tillagningstid 35 minuter
Portioner 4 personer

Utrustning

  • Stor skål

Ingredienser
  

  • 1 st Romanesco-broccoli
  • 4 st Tomater
  • 1/4 st Gurka
  • 1/2 st Röd Paprika
  • 100 g Pecannöter
  • 4 msk Persilja
  • 4 msk Mynta
  • 4 msk Basilika
  • 4 msk Pinjenötter
  • 1 st Liten chilipeppar
  • 1 st Chalottenlök

Dressing:

  • 2 msk Belberry Limevinäger
  • 2 msk Belberry Grön Gurkavinäger
  • 4 msk Olivolja
  • 2 st Vitlöksklyftor
  • Svartpeppar
  • Salt

Instruktioner
 

Förberedelser:

  • Tärna tomat, gurka och paprika i små bitar. Finhacka chalottenlöken.
    4 st Tomater, 1/4 st Gurka, 1/2 st Röd Paprika, 1 st Chalottenlök
  • Finhacka pecannötterna.
    4 msk Pinjenötter
  • Förbered och finhacka persilja, mynta och basilika.
    4 msk Persilja, 4 msk Mynta, 4 msk Basilika
  • Finhacka chilin.
    1 st Liten chilipeppar

Dressingen

  • Blanda alla dressing-ingredienser i en skål - pressa i vitlöksklyftorna. Smaksätt med salt och peppar.
    2 msk Belberry Limevinäger, 2 msk Belberry Grön Gurkavinäger, 4 msk Olivolja, 2 st Vitlöksklyftor, Svartpeppar, Salt

Upplägg och sammanställning

  • Skär romanesco-broccolin i småbitar och lägg i en stor skål.
    1 st Romanesco-broccoli
  • Tillsätt alla grönsaker,kryddor och chilin, samt de finhackade pinjenötterna och de hela pecannötterna.
    1 st Romanesco-broccoli, 4 st Tomater, 1/4 st Gurka, 1/2 st Röd Paprika, 100 g Pecannöter, 4 msk Persilja, 4 msk Mynta, 4 msk Basilika, 4 msk Pinjenötter, 1 st Liten chilipeppar, 1 st Chalottenlök
  • Släng runt alla ingredienserna i skålen och slutligen tillsätt dressingen. Mixa runt en sista gång.
  • Redo för servering!