Go Back Email Link

Lax-Tatin med apelsin, sparris & rosmarin

Originalrecept av: Belberry
Tillagningstid 25 minuter
Portioner 4

Utrustning

  • Ugn
  • Gjutjärnspannor små 4st

Ingredienser
  

  • 4 skivor Smördeg 12x12 cm
  • 400 g Färsk Laxfilé
  • 20 st Mini-Sparris
  • 2,4 dl Belberry Picklade Apelsiner från Andalusien
  • Svartpeppar
  • Färsk Rosmarin

Instruktioner
 

Förberedelser:

  • Sätt igång ugnen på 190 grader.
  • Koka sparrisen al dente.

Tillagning:

  • Börja med att hälla över spadet från apelsinerna i en kastrull och gör en reduktion till cirka hälften av det du började med.
    2,4 dl Belberry Picklade Apelsiner från Andalusien
  • Fördela ut reduktionen i gjutjärnspannorna och fördela sedan ut apelsinbitarna, rosmarinblad, sparris och laxskivor mellan de 4 pannorna.
    400 g Färsk Laxfilé, 20 st Mini-Sparris, 2,4 dl Belberry Picklade Apelsiner från Andalusien, Färsk Rosmarin
  • Placera smördegen ovanpå och tryck kanterna inåt.
    4 skivor Smördeg
  • Låt baka i ugnen i 15 minuter.

Presentation:

  • Ta ut gjutjärnspannorna ur ugnen och vänd dem upp och ner på en tallrik så smördegen hamnar i botten och lax/apelsin etc hamnar högst upp. Krydda med svartpeppar efter smak.
    Svartpeppar
  • Servera!