Go Back
Email Link
Skriv ut
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Norirullar med Tonfisk, gurka & sesamfrö
Originalrecept av:
Belberry
Skriv ut receptet
Tillagningstid
30
minuter
minuter
Portioner
4
pers
Utrustning
Mandolin eller potatisskalare
Ingredienser
4
st
Noriark
2
st
Gurkor
2
dl
Belberry Gurkvinäger
400
g
Färsk tonfiskfilé
För Vinägrett:
1
dl
Sojasås
5
cl
Sesamfröolja
Vi rekommenderar La Tourangelle Sesamfröolja!
1
dl
Belberry Gurkvinäger
Garnering (Valfritt)
Sesamfrön (Rostade)
Instruktioner
Förbedelser:
Använd mandolin eller potatisskalare för att skiva gurka på längden till tunna skivor ner till fröna.
2 st Gurkor
Lägg i gurkskivorna i ett bad med gurkvinägern och låt marinera i 10 minuter.
2 st Gurkor,
2 dl Belberry Gurkvinäger
Ta upp gurkskivorna och låt de rinna av.
2 st Gurkor
Tillagning:
Placera ut dina noriark på en sushi-matta och lägg på de marinerade gurkskivorna, lägg sedan på tonfiskskivorna.
4 st Noriark,
2 st Gurkor,
400 g Färsk tonfiskfilé
Rulla ihop till sushirullar med sushi-mattan. Kom ihåg att trycka på när du rullar så de håller sig kompakta.
Lägg i in i kylen medan du blandar ihop vinägretten.
Vinägrett:
Mixa ihop alla ingredienserna för vinägretten i en skål.
1 dl Sojasås,
1 dl Belberry Gurkvinäger,
5 cl Sesamfröolja
Presentation:
Ta ut rullarna ur kylen och skör upp i lika stora bitar och arrangera upp med gurka om du har några skivor över.
Häll gärna över lite av vinägretten på rullarna. Avsluta med att strö över några rostade sesamfrön för extra smak och garnering.
Sesamfrön (Rostade)
Servera!