Go Back Email Link

Norirullar med Tonfisk, gurka & sesamfrö

Originalrecept av: Belberry
Tillagningstid 30 minuter
Portioner 4 pers

Utrustning

  • Mandolin eller potatisskalare

Ingredienser
  

  • 4 st Noriark
  • 2 st Gurkor
  • 2 dl Belberry Gurkvinäger
  • 400 g Färsk tonfiskfilé

För Vinägrett:

  • 1 dl Sojasås
  • 5 cl Sesamfröolja Vi rekommenderar La Tourangelle Sesamfröolja!
  • 1 dl Belberry Gurkvinäger

Garnering (Valfritt)

  • Sesamfrön (Rostade)

Instruktioner
 

Förbedelser:

  • Använd mandolin eller potatisskalare för att skiva gurka på längden till tunna skivor ner till fröna.
    2 st Gurkor
  • Lägg i gurkskivorna i ett bad med gurkvinägern och låt marinera i 10 minuter.
    2 st Gurkor, 2 dl Belberry Gurkvinäger
  • Ta upp gurkskivorna och låt de rinna av.
    2 st Gurkor

Tillagning:

  • Placera ut dina noriark på en sushi-matta och lägg på de marinerade gurkskivorna, lägg sedan på tonfiskskivorna.
    4 st Noriark, 2 st Gurkor, 400 g Färsk tonfiskfilé
  • Rulla ihop till sushirullar med sushi-mattan. Kom ihåg att trycka på när du rullar så de håller sig kompakta.
  • Lägg i in i kylen medan du blandar ihop vinägretten.

Vinägrett:

  • Mixa ihop alla ingredienserna för vinägretten i en skål.
    1 dl Sojasås, 1 dl Belberry Gurkvinäger, 5 cl Sesamfröolja

Presentation:

  • Ta ut rullarna ur kylen och skör upp i lika stora bitar och arrangera upp med gurka om du har några skivor över.
  • Häll gärna över lite av vinägretten på rullarna. Avsluta med att strö över några rostade sesamfrön för extra smak och garnering.
    Sesamfrön (Rostade)
  • Servera!