Go Back Email Link

Beef Biscuit Sliders

Originalrecept av: Stubbs
Läckra sliders som fungerar utmärkt för såväl huvudrätt som tilltugg till barbecuen!
Tillagningstid 2 timmar
Portioner 4 pers

Utrustning

  • Grill
  • Ugn (Valfritt)

Ingredienser
  

  • 700 g Triangelstek (också kallad Rostlock) "Tri-tip" på engelska.
  • 2,5 dl Stubbs Original BBQ-Sås
  • 1 st Chipotlepeppar
  • 18 st Scones, gjorda på kärnmjölk rekommenderas.
  • 1,8 dl Tortillachips, krossade

Coleslaw:

  • 3,6 dl Färdig coleslaw-mix
  • 1 st Röd Paprika, skär i tärningar
  • 1,2 dl Salladslök, skurna i tunna strips
  • 0.8 dl Coleslaw-dressing
  • 2 msk Koriander, färsk hackad.
  • Salt och peppar efter smak.

Instruktioner
 

Förberedelser:

  • Kärna ur och mal ned chipotlepeppar.
    1 st Chipotlepeppar
  • Blanda Stubbs Original BBQ-såsen och chipotle-peppar - se till att behålla cirka 1,8dl av såsblandningen. Pensla resten på stekens alla sidor.
    700 g Triangelstek (också kallad Rostlock), 1 st Chipotlepeppar, 2,5 dl Stubbs Original BBQ-Sås

Tillagning:

  • På grill:
    Förvärm grillen för grillning på medium temperatur (200 grader). Placera steken över gallret och stäng locket. Låt köttet grillas i 25 minuter för medium rare och närmre 35 minuter för medium. Häll på såsblandingen emellanåt och vänd på steken med jämna mellanrum.
    Tillagar du i ugn?
    Värm ugnen till cirka 220 grader. Pensla såsblandningen som tidigare angivet. Placera på gallret i mitten av ugnen i en grund långpanna. Låt köttet stå i ugnen på 220 grader i 30 till 40 minuter för medium rare eller 40-45 för medium. Ös över köttet med den kvarvarande såsen 10 minuter innan du är färdig. Ta ut köttet ur ugnen och fortsätt sedan enl. nästa steg.
    700 g Triangelstek (också kallad Rostlock), 2,5 dl Stubbs Original BBQ-Sås

Coleslaw

  • Under tiden som köttet tillagas, Förbered coleslaw genom att mixa samman allacoleslaw-ingredienserna i en bunke. Krydda med salt och peppar efter behag.Ställ sedan i kylen tills maten är redo att serveras
    3,6 dl Färdig coleslaw-mix, 1 st Röd Paprika, skär i tärningar, 1,2 dl Salladslök, skurna i tunna strips, 0.8 dl Coleslaw-dressing, 2 msk Koriander, färsk hackad., Salt och peppar efter smak.

Presentation:

  • Ta av steken från grillen. För medium Rare skallinnertemperaturen ligga på 57 grader, alternativt 65 för medium.
  • Lägg över steken i aluminiumfolie och låt den vilainbakad i 20-25 minuter. (Temperaturen kommer stiga några grader).
  • Skär köttet mot fibret i tunna skivor. Blanda köttet i en bunke tillsammans med såsblandningen som du sparade i början.
  • Gropa ur dina scones så du får plats med allt innehåll.
    18 st Scones, gjorda på kärnmjölk rekommenderas.
  • bygg dina sliders genom att dela upp biff-skivor, coleslaw och tortillas mellan brödskivorna. Sätt ihop dina sliders.
    1,8 dl Tortillachips, krossade
  • Smaklig måltid!