Go Back Email Link

Taglioni med skivad svart tryffel

Originalrecept av: Savini Tartufi
Tidlös pastarätt med tryffel. Pasta passar bra till skogens diamant och kommer till sin rätt i detta klassiska italienska recept.
Tillagningstid 13 minuter
Portioner 3 pers

Utrustning

  • 1 kastrull för att koka pastan
  • Gryta för att blanda ingredienserna.

Ingredienser
  

  • 1 frp Tagliolini gärna smaksatt med tryffel
  • 2 msk Smör med tryffel
  • 1 frp Parmesankräm med tryffel
  • 1 st Hel tryffel

Instruktioner
 

  • Koka upp vatten i en kastrull.
  • Blanda i tryffelsmöret och parmesankrämen i en större i en gryta vid sidan om. håll på låg värme så du endast värmer upp ingredienserna.
  • Så snart vattnet i kastrullen har kokat upp, tillsätt salt efter smak och häll i pastan.
  • Sätt kastrullen på låg värme när pastan nästan är färdigkokt.
  • Sila pastan efter 8 minuter, behåll lite av kokvattnet och ställ åt sidan.
  • Häll över pastan i grytan med alla ingredienser.
  • Tillsätt lite av kokvattnet och rör om pastan med alla de övriga ingredienserna.
  • Skiva den hela tryffeln i tunna skivor.
  • Servera och dekokera med den rivna färska tryffeln.
  • Låt smaka!