Taglioni med skivad svart tryffel
Originalrecept av: Savini Tartufi
Tidlös pastarätt med tryffel. Pasta passar bra till skogens diamant och kommer till sin rätt i detta klassiska italienska recept.
Tillagningstid 13 minuter minuter
- 1 frp Tagliolini gärna smaksatt med tryffel
- 2 msk Smör med tryffel
- 1 frp Parmesankräm med tryffel
- 1 st Hel tryffel
Koka upp vatten i en kastrull.
Blanda i tryffelsmöret och parmesankrämen i en större i en gryta vid sidan om. håll på låg värme så du endast värmer upp ingredienserna.
Så snart vattnet i kastrullen har kokat upp, tillsätt salt efter smak och häll i pastan.
Sätt kastrullen på låg värme när pastan nästan är färdigkokt.
Sila pastan efter 8 minuter, behåll lite av kokvattnet och ställ åt sidan.
Häll över pastan i grytan med alla ingredienser.
Tillsätt lite av kokvattnet och rör om pastan med alla de övriga ingredienserna.
Skiva den hela tryffeln i tunna skivor.
Servera och dekokera med den rivna färska tryffeln.
Låt smaka!