Go Back Email Link

Italiensk Tiella med musslor och rispotatis

Originalrecept av: Galantino
Tillagningstid 40 minuter
Portioner 4 Personer

Utrustning

  • 1 Långpanna med höga kanter
  • Ugn

Ingredienser
  

  • 300 g Ris
  • 500 g Potatis
  • 200 g Öppnade musslor
  • 150g g Tomat
  • 1,5 L Grönsaksbuljong
  • Lök Efter smak/tycke
  • Galantino Olivolja Extra Virgin efter smak
  • Salt
  • Peppar
  • Persilja

Instruktioner
 

  • Skala potatisen och skär den i tunna skivor; lägg dem i en skål med kallt vatten.
  • Tvätta tomaterna och skär dem i runda skivor som potatisen och skiva löken i tunna ringar.
  • Smörj långpannan med Olivoljan och täck sedan botten av pannan med löken och potatisen. Krydda med salt.
  • Lägg i de öppnade musslorna,riset och tomater.
  • Lägg i ett nytt lager med potatis och tomater och arbeta dig utåt från mitten i en cirkel.
  • Salta en gång till och sprid ut den hackade persiljan.
  • Häll försiktigt från ena sidan av pannan i grönsaksbuljongen så det täcker precis upp till sista lagret med potatis.
  • Sätt på lock/täck över pannan och grädda i 30 minuter i den nedre delen av ungen.
  • Smaklig spis!