Vispa äggvitorna med elvisp, i en bunke av glas eller metall, tills de bildar stela toppar. Tillsätt strösockret,1 msk i taget, fortsätt att vispa allt eftersom. När marängen börjar bli tjock och glansig tillsätt farinsockret på samma sätt, fortsätt vispa i ytterligare1-2 minuter till en fast och blank maräng. Tillsätt nu majsmjöl och vinäger och vispa till en slät massa.
Värm ugnen till 160°C/140°C varmluftsugn. Använd en 20 cm plåt eller kakform som mall, rita en cirkel på ett stort bakplåtspapper, vänd det och lägg på en stor bakplåt. Klicka ut lite maräng i varje hörn av bakplåten och lägg bakplåten ovanpå - på så sätt glider den inte.
Använd baksidan av en stormetallsked och forma ut marängen på den bakplåtspappersklädda plåten, använd cirkelmallen som en guide för att göra en symmetrisk cirkel. Använd skeden för att göra ett hål i mitten (för att senare lägga grädde och frukt i) och gör några marängpiggar runt kanterna.
Ställ i mitten av ugnen och sänk temperaturen till 140°C/120°C varmluftsugn. Låt marängen stå i ugnen 1 timme och 10 minuter, stäng sedan av ugnen och låt den stå tills den är helt kall (gärna över natten).