Apelsinglaserad Anka med Endiver
Utrustning
- Stekpanna
- Ugn
Ingredienser
- 4 st Ankbröst 160g/st (utan skinn)
- 8 st Endiver
- 2,4 dl Belberry Picklade Apelsiner från Andalusien
- Svartpeppar malen
- Flingsalt havssalt
- Färsk koriander
Instruktioner
Förberedelser:
- Sätt igång ugnen på 160 grader.
- Dela Endiverna på mitten.8 st Endiver
Ankbrösten
- Hetta upp en stekpanna. Gör ett snitt längst den feta kanten på ankbröstet och krydda med peppar och havssalt (efter smak).4 st Ankbröst 160g/st (utan skinn), Svartpeppar malen, Flingsalt havssalt, Färsk koriander
- Stek den feta biten först. Stek sedan 2 minuter per sida.
- Ta av ankbrösten och häll över spadet från de picklade apelsinerna. Sätt sedan in ankbrösten i ugnen tills de fått fin färg och är genomstekta.
- Medan ankbrösten är i ugnen, använd samma stekpanna för att steka upp de halva endiverna tills de fått en gyllenbrun yta..8 st Endiver
- Häll av fettet som ansamlats och lägg upp de picklade apelsinklyftorna tillsammans med resten av spadet med endiverna.2,4 dl Belberry Picklade Apelsiner från Andalusien
- Lägg på ett lock och låt koka upp.
- Ta av endiverna och apelsinerna från pannan.
Frivilligt steg:
- När du tagit ur endiver och apelsiner,gör en reduktion på vätskorna i pannan för en fantastiskt välsmakande sås.
Presentation:
- Arrangera skivor av ankbröst på ett serveringsfat och lägg endiverna mellan – avsluta med att strö ut apelsinklyftorna runt ankbrösten och endiverna.
- Låt väl smaka.
Produkt/er som ingår:
-
Picklade apelsiner från Andalusien92.00 /st