Helstekt kotlettrad med dragonsenap, potatis och morötter
Ingredienser
- 600 g Kotlettrad
- 500 g Potatis
- 3 st schalottenlökar
- 2 st Vitlöksklyftor
- 3 st Morötter
- 20 g dragonsenap
- Olivolja
- Salt & peppar
- Provence-örter
Instruktioner
- Förvärm ugnen till 180°C. Ta ut köttet ur kylen minst 1 timme i förväg så det får vila till rumstemperatur.
- Skala schalottenlök och vitlök och skär dem i bitar.
- Hetta upp lite olja i en stekpanna och stekt kotlettraden. Stek i cirka 2 minuter på varje sida (tills den fått en fin stekyta). Ös den generöst med olivolja, salt och peppar.
- Lägg över köttet i en ugnsfast form och bred på dragonsenap.
- Lägg i potatis, morötter, schalottenlök, vitlök och örter från Provence i den ugnsfasta formen.
- Ringla över olivolja och krydda med salt och peppar efter behag.
- Ställ in i ugnen på 180°C i en timme.
- Ta ut ur ugnen och servera!