STÄNG

HANDLA RECEPT INSPIRATION BILDBANK BLI ÅTERFÖRSÄLJARE OM FÖRETAGET KONTAKT

STÄNG

KATALOGER & BLANKETTER PROFIL ORDERHISTORIK LOGGA UT
×

Upptäck och inspireras av god smak från GastronomiLeverantören!

Typ av mat:
Typ av Måltid
Nyckelord:

Balsamvinäger, eller Balsamico, som vi ofta kallar det, har funnits i vårt sortiment i mer än 20 år.

I början var det inte många som visste vad man skulle använda denna godsak till. Nu är den allmänt känd och förekommer i många recept och i de flesta svenska hem. Balsamvinäger skall inte blandas ihop med vinäger. vinäger tillverkas av vin, medan grunden i balsamico är koncentrerad druvmust som reduceras och sedan jäses och lagras enligt konstens alla regler. Varje tillverkare har sina knep och traditioner.

Balsamvinäger skall inte innehålla färgämnen, socker eller sockerkulörer. Det gör inte en balsamico från Gastronomileverantören. 

Med en riktig, välbalanserad och mjuk balsamvinäger kan du åstadkomma underverk i köket.

Aceto Balsamico di Modena – I.G.P – en skyddad geografisk beteckning (på italienska Indicazione Geografica Protetta – IGP)

”Aceto Balsamico di Modena” måste produceras i provinserna i Modena och Reggio Emilia i Italien. Den ska innehålla minst 20% druvmust och minst 10% vinäger och måste framställas av vindruvssorterna Lambrusco, Sangiovese, Trebbiano, Albana, Ancellotta, Fortana eller Montuni. Lagringskärlen måste vara i glas, trä, keramik eller terrakotta.

Ett kontrollorgan finns och det råder strikt spårbarhetskrav genom hela kedjan; från odlare och vingårdar till buteljerare. Provtagning sker på varje parti och produktdokumentation och etikett & förpackning valideras.

Vill ni veta med om vår balsamvinäger? Läs mer under respektive produkt i butiken där vi kontinuerligt fyller i information.

Mycket nöje!

Sidan för balsamico hittar ni här!


0
Din varukorg