STÄNG

HANDLA RECEPT INSPIRATION BILDBANK BLI ÅTERFÖRSÄLJARE OM FÖRETAGET KONTAKT

STÄNG

KATALOGER & BLANKETTER PROFIL ORDERHISTORIK LOGGA UT
×

Upptäck och inspireras av god smak från GastronomiLeverantören!

Typ av mat:
Typ av Måltid
Nyckelord:

Lax när den är som bäst – med Stubbs marinad förhöjs smakerna ännu mer. Att prova detta recept är ett måste för fisk-älskaren!

Marinerad ugnsbakad lax med ångkokta grönsaker

(Recept för 4 pers)

Detta behöver du:

 • 4st 180-250g laxfiléer med skinn
 • 2,5 dl Stubbs Chicken Marinade (eller din favorit-marinad från Stubbs).
 • 2 tsk värmetålig matlagningsolja ( solros, druvkärn, rapsolja).
 • 1 krm salt & peppar.
 • 1kg färska eller upptinade grönsaker efter säsong ( gröna bönor, sparris, skivade morötter, broccoli osv.)
 • Citronsaft efter smak.
 • Salt och peppar efter smak.

Produkter som ingår:

Så gör du:

 1. Placera först laxen i en stor skål eller återförslutningsbar påse och tillsätt marinaden. Blanda det väl. Låt laxen marineras i 2 timmar eller under natten
 2. När du är redo att börja laga maten, sätt ugnen på 200 grader. Ta ut fisken ur marinaden och torka av den med papper. Försök torka den så mycket som möjligt ( desto längre fisken har marinerats desto mer marinad har fisken dragit åt sig).
 3. Behåll den överblivna marinaden ifrån skålen eller påsen.
 4. Tag fram en ugnsplåt och lägg på aluminiumfolie eller spraya med en non-stick spray på plåten.
 5. Värm upp två små, eller en stor djup stekpanna till medelhög värme. Tillsätt matlagningsoljan och när det blir varmt så placera laxfiléerna med skinnet nedåt i pannan.
 6.  Låt filéerna ligga så i åtminstone 45 sekunder till 1 minut. Att låta fisken ligga helt still hjälper skinnet att bli krispigt och dessutom gör det att det inte fastnar i pannan.
 7. Lyft försiktigt upp filéerna med en tång eller spade. Om de inte lossnar så låt de ligga ett tag till. Vänd filéerna och tillaga i 45 sek – 1min, eller tills ytan blir gyllenbrun.
 8. Placera filéerna på plåten med skinnet nedåt och häll på den överblivna marinaden.
 9. Låt laxen tillagas färdigt i den förvärmda ugnen i 5-8 minuter eller tills det vita fettet börjar droppa från sidorna av filéerna.
 10. Medan laxen tillagas kan du börja tillaga grönsakerna.
 11. Ångkokta grönsaker:
  För att ångkoka grönsakerna kan du, om du har en ångkokare använda denna. Annars kan du med hjälp av ett durkslag och en kastrull koka upp vatten tills det sjudar och sedan durkslaget med grönsakerna i ovantill. Låt grönsakerna koka i cirka 2 minuter eller till dess att de fått en ljus färg och är fasta & späda.
 12. Ta ut laxen från ugnen och dela upp fileerna på sina respektive tallrikar. Häll över lite av marinad-spadet från ugnsformen över fileerna och servera med dina ångkokta grönsaker.

  Pressa gärna lite citronjuice över fisken och grönsakerna och tillsätt lite salt och peppar efter behag. Serveras varmt.

  Smaklig måltid!

0
Din varukorg