Apulisk Focaccia
Utrustning
- Ugn
- Ugnsform Minst 30cm i diameter.
Ingredienser
- 500 g Mjöl
- 100 g Potatis
- 300 g körsbärstomater
- 250 ml Varmt vatten
- 25 g Bakjäst
- 1 tsk salt
- Galantino Extra Virgin Olivolja
- Oregano & salt efter smak
Instruktioner
- Mosa potatisen.
- Lägg ut mjöl på en bra arbetsyta och lägg potatismosen i mitten.
- Häll över 30 g Galantino Olivolja Extra Virgin, bakjästet och salt.
- Börja arbeta degen och tillsätt det ljumna vattnet lite i taget tills du får en slät, lättbearbetad och mjuk deg.
- Ta fram en ugnsform och olja in den lätt.
- Häll lite olja i dina händer så du lättare kan arbeta ut degen. Kavla ut degen med dina händer tills du får en tjocklek på runt 1-2 cm.
- Skär körsbärstomaterna på mitten.
- I mitten av degen lägger du på körsbärstomaterna och trycker till lätt.
- Krydda med oregano, salt och mycket olivolja.
- Ställ undan degen på ungsformen och låt den jäsa i cirka 2 timmar.
- Sätt på ugnen på 220 grader och baka brödet i cirka 30 minuter i mitten av ugnen.
- Färdigt!
Anteckning
Kockens tips!
Focaccia är ett perfekt mellanmål för barn, en festfavorit med
vänner eller bra som förrätt tillsammans med en kall long drink: Du kommer att älska det!
vänner eller bra som förrätt tillsammans med en kall long drink: Du kommer att älska det!