Beef Biscuit Sliders
Läckra sliders som fungerar utmärkt för såväl huvudrätt som tilltugg till barbecuen!
Utrustning
- Grill
- Ugn (Valfritt)
Ingredienser
- 700 g Triangelstek (också kallad Rostlock) "Tri-tip" på engelska.
- 2,5 dl Stubbs Original BBQ-Sås
- 1 st Chipotlepeppar
- 18 st Scones, gjorda på kärnmjölk rekommenderas.
- 1,8 dl Tortillachips, krossade
Coleslaw:
- 3,6 dl Färdig coleslaw-mix
- 1 st Röd Paprika, skär i tärningar
- 1,2 dl Salladslök, skurna i tunna strips
- 0.8 dl Coleslaw-dressing
- 2 msk Koriander, färsk hackad.
- Salt och peppar efter smak.
Instruktioner
Förberedelser:
- Kärna ur och mal ned chipotlepeppar.1 st Chipotlepeppar
- Blanda Stubbs Original BBQ-såsen och chipotle-peppar – se till att behålla cirka 1,8dl av såsblandningen. Pensla resten på stekens alla sidor.700 g Triangelstek (också kallad Rostlock), 1 st Chipotlepeppar, 2,5 dl Stubbs Original BBQ-Sås
Tillagning:
- På grill:Förvärm grillen för grillning på medium temperatur (200 grader). Placera steken över gallret och stäng locket. Låt köttet grillas i 25 minuter för medium rare och närmre 35 minuter för medium. Häll på såsblandingen emellanåt och vänd på steken med jämna mellanrum. Tillagar du i ugn?Värm ugnen till cirka 220 grader. Pensla såsblandningen som tidigare angivet. Placera på gallret i mitten av ugnen i en grund långpanna. Låt köttet stå i ugnen på 220 grader i 30 till 40 minuter för medium rare eller 40-45 för medium. Ös över köttet med den kvarvarande såsen 10 minuter innan du är färdig. Ta ut köttet ur ugnen och fortsätt sedan enl. nästa steg.700 g Triangelstek (också kallad Rostlock), 2,5 dl Stubbs Original BBQ-Sås
Coleslaw
- Under tiden som köttet tillagas, Förbered coleslaw genom att mixa samman allacoleslaw-ingredienserna i en bunke. Krydda med salt och peppar efter behag.Ställ sedan i kylen tills maten är redo att serveras3,6 dl Färdig coleslaw-mix, 1 st Röd Paprika, skär i tärningar, 1,2 dl Salladslök, skurna i tunna strips, 0.8 dl Coleslaw-dressing, 2 msk Koriander, färsk hackad., Salt och peppar efter smak.
Presentation:
- Ta av steken från grillen. För medium Rare skallinnertemperaturen ligga på 57 grader, alternativt 65 för medium.
- Lägg över steken i aluminiumfolie och låt den vilainbakad i 20-25 minuter. (Temperaturen kommer stiga några grader).
- Skär köttet mot fibret i tunna skivor. Blanda köttet i en bunke tillsammans med såsblandningen som du sparade i början.
- Gropa ur dina scones så du får plats med allt innehåll.18 st Scones, gjorda på kärnmjölk rekommenderas.
- bygg dina sliders genom att dela upp biff-skivor, coleslaw och tortillas mellan brödskivorna. Sätt ihop dina sliders.1,8 dl Tortillachips, krossade
- Smaklig måltid!
Produkt/er som ingår:
-
BBQ-sås Original50.00 /st