Lax-Tatin med apelsin, sparris & rosmarin
Utrustning
- Ugn
- Gjutjärnspannor små 4st
Ingredienser
- 4 skivor Smördeg 12×12 cm
- 400 g Färsk Laxfilé
- 20 st Mini-Sparris
- 2,4 dl Belberry Picklade Apelsiner från Andalusien
- Svartpeppar
- Färsk Rosmarin
Instruktioner
Förberedelser:
- Sätt igång ugnen på 190 grader.
- Koka sparrisen al dente.
Tillagning:
- Börja med att hälla över spadet från apelsinerna i en kastrull och gör en reduktion till cirka hälften av det du började med.2,4 dl Belberry Picklade Apelsiner från Andalusien
- Fördela ut reduktionen i gjutjärnspannorna och fördela sedan ut apelsinbitarna, rosmarinblad, sparris och laxskivor mellan de 4 pannorna.400 g Färsk Laxfilé, 20 st Mini-Sparris, 2,4 dl Belberry Picklade Apelsiner från Andalusien, Färsk Rosmarin
- Placera smördegen ovanpå och tryck kanterna inåt.4 skivor Smördeg
- Låt baka i ugnen i 15 minuter.
Presentation:
- Ta ut gjutjärnspannorna ur ugnen och vänd dem upp och ner på en tallrik så smördegen hamnar i botten och lax/apelsin etc hamnar högst upp. Krydda med svartpeppar efter smak.Svartpeppar
- Servera!
Produkt/er som ingår:
-
Picklade apelsiner från Andalusien92.00 /st