Oxfilé med Choklad chilisås
Utrustning
- Kastrull
- Stekpanna
- Ugn
Ingredienser
- 1,5 kg Oxfilé, putsad och bunden
- 3 msk E.V Olivolja
- 2 msk Nomu Coffee Rub
För Choklad-Chilisåsen
- 500 ml Oxfond
- 250 ml Rött vin
- 1/2 tsk Het Chilipulver
- 100 g Varm chokladpulver
- 80 ml Grädde
- 1 msk Timjan eller rosmarin, finhackad
- Havssalt och svartpeppar efter smak
Instruktioner
- Vispa i chokladen och fortsätt röra tills chokladen har smält och såsen tjocknat och blivit glansig.
- Tillsättgrädden och rosmarinen och smaka av.
OXFILÉN
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skär filén i 6 snygga medaljonger.
- Blanda olivolja och NOMU Coffee Rub och gnid in i medaljongerna rikligt.
- Stek medaljongerna i en ugnssäker stekpanna på medelvärme på alla sidor tills de fått fin färg och karamelliserats överallt.
- Sätt stekpannan i den förvärmda ugnen i 5-10 minuter eller enligt dina önskemål (5 minuter för medium-rare).
- Servera på uppvärmda tallrikar, ringlad med chilichokladsås och garnerad med färsk timjan och en nypa salt.
Tänk på:
- Om pannan är för varm kommer kaffet att förkolna och brännas.