Pasta Bolognese
Den klassiska pastarätten – med en "flytande" twist!
Ingredienser
- 250 g Nötfärs
- 1 Burk Hackade tomater
- 1 msk tomatpuré
- 1 st Morot
- 1 stälk bladselleri
- 2 msk Olivolja
- 0,5 dl Buljong / rött vin
- 3 tsk Flytande vitlök
- 2 tsk Flytande Oregano
- 2 tsk Flytande Basilika
- 50 g Riven parmesan
- Flytande chili efter smak (valfritt)
- Spaghetti uppmätt för 2 personer
- Salt & peppar
Instruktioner
- Finhackalök, morot och bladselleri.
- Hetta upp oljan i en kastrull ochfräs lök och grönsaker i några minuter, tillsätt sedan köttet och bryn det.
- Tillsätt hackade tomater,tomatpuré och buljong eller rödvin och låt sjuda på medelvärme i 30-60 minuter.Rör om då och då.
- Koka spaghettin.
- Medan du kokar spaghettin, smaksätt bolognesen med flytande örter, salt och peppar efter smak.
- Servera med nyriven parmesan.