Tagliata med tryffel
Tagliata är en klassisk italiensk grillrätt som innefattar skivat grillat nötkött, gärna i kombination medsallad och parmesan – fullända denna rätt med Savinis läckra tryffeltillbehör!
Utrustning
- Grill (går även bra att steka om så önskas)
Ingredienser
- 500-750 g Styckbit av nöt eller färdigskivat. Chianina är varmt rekommenderat.
- Olivolja Extra virgin
- 1 frp skivad tryffel
- Tryffelsalt
Instruktioner
- Tänd grillen och förbered för grillning med direkt värme ,cirka 180-200°.
- Precis när du satt igång grillen så smörj den lätt med ett torkpapper fuktat med olivolja.
- När grillen nått sin idealtemperatur, grilla din köttbit över direktvärme på bägge sidor – håll koll på innertemperaturen för önskad tillagning på köttet.
- När köttet är färdiggrillat, ta av från grillen och strö över tryffelsaltet efter smak.
- Låt köttet vila en liten stund och skär sedan upp köttet diagonalt i skivor.
- Toppa av med lite olivolja.
- Lägg tryffelskivorna ovanpå och servera med exempelvis ruccola, riven parmesan, sallad och tomat.
- Låt väl smakas!
-
Vit tryffel skivad109.00 /st
-
Havssalt svart tryffel47.00 /st