Vegansk Sesam Ginger Fried Rice
Ingredienser
- 240 ml Sojasås
- 2 msk Hoisinsås
- 2 msk Sesamolja
- 2 msk Chili -& vitlökssås
- 330 g Champinjoner eller annan svamp
- 2 msk Belvoir Farm Ginger Cordial
- 2 msk grön & vit vårlök
- 4 buntar sellerikål
- Skivade vitlöksklyftor
- Sesamfrö efter tycke och smak
- Salt & peppar efter tycke och smak
- 1 st Färsk ingefära
Instruktioner
- Blanda sojasås, hoisinsås,sesamolja, ingefärasaft och chili vitlökssås i en skål och vispa ihop. Ställ åt sidan.240 ml Sojasås, 2 msk Hoisinsås, 2 msk Belvoir Farm Ginger Cordial, 2 msk Chili -& vitlökssås
- Hetta upp olivoljan i en panna påmedelvärme. Tillsätt svampen, en nypa salt och peppar, blanda ihop och bryn i 5minuter, eller tills att svampen börjar få färg på kanterna.Salt & peppar efter tycke och smak, 330 g Champinjoner
- Tillsätt vitlök, ingefära, det vita av vårlöken, sellerikol och ½ av såsen i pannan och rör om. Bryn i 2-3minuter, eller tills att sellerikolen börjar mjukna. Tillsätt riset och resten av såsen och värm upp under omrörning.2 msk grön & vit vårlök, 4 buntar sellerikål, Skivade vitlöksklyftor, 1 st Färsk ingefära
- Precis innan servering, tillsätt koriander, det gröna av vårlöken och sesamfrön.Sesamfrö efter tycke och smak, 2 msk grön & vit vårlök