Cavatelli med bläckfisk- och bondbönapuré
Utrustning
- 2 Kastrull
- 1 Stekpanna
Ingredienser
- 320 g Cavatelli-pasta
- 500 g Torkade bondbönor
- 200 g Bläckfisk
- 50 g Selleri
- 30 g Lök
- Galantino Extra Virgin Olivolja
- Vitlök Efter smak
- Persilja Efter smak
Instruktioner
Förbedelser dagen innan
- Dagen innan rätten skall tillagas, blötlägg bondbönorna och låt stå i en bunke över natten.
Tillagning
- Tvätta bönorna och lägg dem i en kastrull tillsammans med vatten, selleri, lök och salt. Sjud i ca 30 minuter.
- När sellerin och löken är genomkokta, ta ur alla ingredienserna från kastrullen och blanda allt med Galantino Extra Virgin Olivolja tills du får en slät kräm.
- Skölj bläckfisken under rinnande vatten, ta bort eventuellt skräp, låt dem rinna av väl och skär upp i bitar.
- I en stekpanna, tillsätt 2 matskedar olivolja och en vitlöksklyfta. stek vitlöken tills den fått en lätt brun färg och tillsätt sedan bläckfisken; låt koka i några minuter.
- Koka upp en stor kastrull med vatten och koka cavatellipastan tills den är "al dente" (inte för mjuk eller överkokt).
- Rör i pastan med bläckfisksåsen och servera.
- Börja med en bädd av bondbönpuré, sedan lägger du cavatelli-pastan med bläckfisken på toppen. Krydda med en liten touch av olivoljan.