Italiensk Tiella med musslor och rispotatis
Utrustning
- 1 Långpanna med höga kanter
- Ugn
Ingredienser
- 300 g Ris
- 500 g Potatis
- 200 g Öppnade musslor
- 150g g Tomat
- 1,5 L Grönsaksbuljong
- Lök Efter smak/tycke
- Galantino Olivolja Extra Virgin efter smak
- Salt
- Peppar
- Persilja
Instruktioner
- Skala potatisen och skär den i tunna skivor; lägg dem i en skål med kallt vatten.
- Tvätta tomaterna och skär dem i runda skivor som potatisen och skiva löken i tunna ringar.
- Smörj långpannan med Olivoljan och täck sedan botten av pannan med löken och potatisen. Krydda med salt.
- Lägg i de öppnade musslorna,riset och tomater.
- Lägg i ett nytt lager med potatis och tomater och arbeta dig utåt från mitten i en cirkel.
- Salta en gång till och sprid ut den hackade persiljan.
- Häll försiktigt från ena sidan av pannan i grönsaksbuljongen så det täcker precis upp till sista lagret med potatis.
- Sätt på lock/täck över pannan och grädda i 30 minuter i den nedre delen av ungen.
- Smaklig spis!
Anteckning
Kockens tips!
För bästa resultat, tillsätt grönsaksbuljongen med jämna mellanrum under tillagningen i ugnen.