Heta Veganska Tacos
Utrustning
- Kastrull
- Stekpanna
- Ugn
Ingredienser
- 1 msk E.V Olivolja
- 1 st Rödlök, finhackad
- 1/2 st Gul Paprika, fint tärnad
- 2 st Vitlöksklyftor, krossade
- 1 msk NOMU Spanish Rub
- 1 tsk het chillipulver
- 2 msk tomatpuré
- 400 g hackade tomater
- 400 g svarta bönor, avrunna och sköljda
- 400 g kidneybönor, avrunna och sköljda
- 1 tsk socker
- Havssalt och svartpeppar efter smak
FÖR SERVERING:
- 8-10 st Tacoskal
- 1-2 st Avocado
- Kokosyoghurt
- Färsk Lime
- Koriander, hackad
Instruktioner
- Hetta upp olivolja i en stor kastrull och fräs löken tills den är mjuk och genomskinlig (7-10 minuter).
- Tillsätt gul paprika och vitlök och fräs ytterligare 2 minuter tills deär mjuka.
- Tillsätt Spanish Rub och chili, fräs i ytterligare 2 minuter.
- Tillsätt tomatpuré, hackade tomater och avrunna svarta bönor och kidneybönor. Rör om väl och tillsätt socker och smaka av med salt och svartpeppar.
- Täck med lock och kokai 30 minuter på låg-medelvärme tills blandningen har reducerats till en tjockoch läcker konsistens.
Servering
- Servera varm medugnsrostad tacos (ställ in tacos i ugnen i 5 minuter på 180°C tills den är knaprig), en klick kokosyoghurt, skivad avokado, lite färsk koriander och limejuice.