Taglioni med skivad svart tryffel
Tidlös pastarätt med tryffel. Pasta passar bra till skogens diamant och kommer till sin rätt i detta klassiska italienska recept.
Utrustning
- 1 kastrull för att koka pastan
- Gryta för att blanda ingredienserna.
Ingredienser
- 1 frp Tagliolini gärna smaksatt med tryffel
- 2 msk Smör med tryffel
- 1 frp Parmesankräm med tryffel
- 1 st Hel tryffel
Instruktioner
- Koka upp vatten i en kastrull.
- Blanda i tryffelsmöret och parmesankrämen i en större i en gryta vid sidan om. håll på låg värme så du endast värmer upp ingredienserna.
- Så snart vattnet i kastrullen har kokat upp, tillsätt salt efter smak och häll i pastan.
- Sätt kastrullen på låg värme när pastan nästan är färdigkokt.
- Sila pastan efter 8 minuter, behåll lite av kokvattnet och ställ åt sidan.
- Häll över pastan i grytan med alla ingredienser.
- Tillsätt lite av kokvattnet och rör om pastan med alla de övriga ingredienserna.
- Skiva den hela tryffeln i tunna skivor.
- Servera och dekokera med den rivna färska tryffeln.
- Låt smaka!
-
Svart Tryffel78.00 /st
-
Parmesankräm med tryffel72.00 /st